SAVIDIS HOUSE

The client’s brief was to provide a contemporary Pymble house on a site that is bushfire prone land and contained an environmental protection zone of Sydney Turpentine Ironbark Forest which is a critically endangered habitat. This contemporary family home takes advantage of the site on which it is situated, incorporating elements that stagger down the slope while overlapping and intersecting each other. This creates a striking visual form from defined edges that enclose cantilevered balconies, the entrance and roof forms. Higher elements of the building are wrapped in modern metal cladding panels to juxtapose the lower elements utilizing timber and stone, which helps to further define the intersecting elements.
 
Our engaged services extended to preparing the concept design, architectural documentation and project management of the consultancy team for the Development Application and Construction Certificate.

New dwelling – Ku-ring-gai Council