BOSE HOUSE

This urban site was steeply sloping across the site and bushfire prone which posed some unique design challenges. The client brief was for a substantial five bedroom traditionally style home with basement carpark. The resulting design is a three-storey house which carefully encloses rooms within the roof so that it presents almost as a single storey from the front. The design presents with a symmetrical gable roof and wrap around verandah and maintains a consistency with the surrounding streetscape. The use of fire resistance materials ensured the project is a bushfire safe house design.

Our engaged services extended to preparing the concept design, architectural documentation and project management of the consultancy team for the Development Application and Construction Certificate.

Photos by Fortemmedia and construction by LoveLife Projects.

New dwelling – Ku-ring-gai Council